• .01
  • .02
  • .03
  • .04
  • .05
  • .06
 

Τοπικές εκδηλώσεις


Το πλήθος εξ άλλου των πανηγυριών που γίνονται το καλοκαίρι αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για τον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά τον τρόπο διασκέδασης των ντόπιων σε κάποιες εκδηλώσεις που αρχίζουν σιγά - σιγά να αλλοτριώνονται και να εκλείπουν από άλλες περιοχές, περισσότερο "αναπτυγμένες".
Στον Άγιο Νικόλαο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και γιορτές με αναβίωση παλιών εθίμων .Σας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία να συνδυάσετε την εκδρομή σας στα μέρη μας με κάποια από αυτές έτσι ώστε να γνωρίσετε από κοντά τον τρόπο διασκέδασης των ντόπιων και παλιά έθιμα που αρχίζουν σιγά σιγά να απαλλοτριώνονται και να εκλείπουν σε άλλες περιοχές. Παίρνοντας τις εκδηλώσεις από την αρχή του έτους στο χωριό πραγματοποιούνται τα εξής:

-Τέλη Ιανουαρίου κοπή βασιλόπιτας εκπολιτιστικού συλλόγου ,λαχειοφόρος και ελεύθερο γλέντι στη πλατεία του χωριού.

-τις αποκριές ο σύλλογος σε συνεργασία με τους επισκέπτες του χωριού κατασκευάζει άρμα το οποίο κατεβαίνει στη αποκριάτικη παρέλαση του Καρπενησίου. Κάθε συμμετοχή είναι υπολογίσιμη και ευπρόσδεκτη .Στη συνέχεια το άρμα επιστρέφει στη πλατεία του χωριού όπου γίνεται και το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου. Τη καθαρά δευτέρα στη πλατεία του χωριού γιορτάζονται τα κούλουμα με παραδοσιακή μουσική, άφθονο κρασί τις περιοχής, νηστίσιμα παραδοσιακά εδέσματα και τη ξακουστή λασπιοτικη φασολάδα να έχει τη τιμητική της ημέρα.

-9 Μαΐου διοργανώνεται πανηγύρι στη πλατεία του χωριού προς τιμήν του Άγιου Νικολάου από τα βουνενα που είναι κ ο πολιούχος της εκκλησιάς μας.

-στις 26 Ιουλίου διοργανώνεται διήμερο πανηγύρι προς τιμήν της αγίας Παρασκευής. Μπορεί και να χαρακτηριστεί και σαν αντάμωμα των κατοίκων του χωριού μιας και όλοι τους έστω και τελευταία στιγμή φροντίζουν να παρευρεθούν σε αυτό.

-κάθε Σάββατο για τρεις εβδομάδες μετά το πανηγύρι της αγίας Παρασκευής στο χωριό πραγματοποιούνται εκδηλώσεις στα πλαίσια των εορτών του δάσους. Το πρώτο Σάββατο διοργανώνεται η γιορτή της πίτας όπου νοικοκυρές από το χωριό συναγωνίζονται στη παρασκευή διαφόρων ειδών πίτας, στο παραδοσιακό ψήσιμο αυτών σε γάστρες στο κέντρο της πλατειάς και στη συνέχεια προσφορά αυτών στο κόσμο όπου έχει κ το ρόλο του κριτή. Το δεύτερο Σάββατο στη πλατεία του χωριού αναβιώνουμε το παλιό έθιμο <<ξεφλουδισια>> .Ντόπιοι κ επισκέπτες παίρνουν μέρος στο ξεφλούδισμα και ψήσιμο καλαμποκιών αλλά κ ξεσπόριασμα αυτών ώστε ο καρπός τους να χρησιμοποιηθεί στη παρασκευή καλαμποκάλευρου, όπως παλιά …το τρίτο κατά σειρά Σάββατο αποχαιρετούμε το καλοκαίρι με τη διοργάνωση  λαικορεμπετικης βραδιάς.
-Μια εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα ανάβουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο που κοσμεί τη πλατεία του χωριού. Ο αι Βασίλης κάνει την εμφανιση του νωρίτερα μοιράζοντας δώρα σε μικρούς και μεγάλους .Οι χρυσοχέρες του χωριού δεν αφήνουν κανέναν να φύγει από την εκδήλωση χωρίς να δοκιμάσει κάποιες από τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που έχουν ετοιμάσει.

« επιστροφή     Αποστολή σε φίλο    Print


Άφιξη:
Διαμονή:

Ενήλικοι:
Δωμάτια:

Κάντε κράτηση τώρα
Powered by Booking.com
προσφορά!
20% έκπτωση
για τις καθημερινές

Copyright © 2011 Παραδοσιακός Ξενώνας Λίθος